woensdag 15 februari 2017

Een weeshuis en een tuin

Woensdag 15 februari 2017

Om 7 uur in de morgen vertrokken we richting Colombo,  naar Pinnawela, naar het weeshuis voor olifanten. Hier worden olifanten opgevangen die zijn verstoten of ergens gewond of verlaten zijn aangetroffen. Ze hebben hier een heerlijk terrein en worden prima verzorgd. Ze worden twee maal per dag door het dorp heen naar de rivier gebracht om daar te baden en dat ziet er werkelijk heel erg leuk uit. Er gaat ook een flinke spuit met water overheen en je ziet dat de dieren het heerlijk vinden.Er is veel belangstelling voor dit weeshuis, vandaag waren er ook heel veel scholen, kinderen in uniform en van alle leeftijden, keurig in de rij en gehoorzamend aan de leiding.
De jonge olifanten krijgen twee keer per dag de fles en dat gaat in een reuze tempo: slurf omhoog, bek open en fles erin door een verzorger. Binnen een minuut is de fles leeg en volgen er nog vier.

 

 Hierna rijden we terug richting Kandy  naar the Royal Botanic Gardens  in Peradenyia, aangelegd in 1371 door de toenmalige koning. Het is een prachtig gelegen terrein met wat heuvels en paden en een meertje in het midden. Langs een van de zijkanten stroomt de rivier. Er zijn veel kassen met orchideeën, cactussen, kruiden en buitenlands kweekgoed. We hebben er twee heerlijke uren doorgebracht, met als uitspatting een cappuccino (sort of......) met een brownie.


Bamboe (in NL ook als ondergoed!)
Overal ook bankjes, waar altijd een plekje vrij is. 
In de late middag heb ik het zwembad van het hotel ingewijd: een rechthoekige bak te midden van beton. Stoelen en een handige toegang moeten nog komen, maar het water was heerlijk en ik had het bad voor mij alleen .
Geen opmerkingen: