donderdag 9 februari 2017

Naar het noorden

Vandaag verlaten we Negombo en de kustregio en geen noordwaarts naar het binnenland, naar Sigirya. We rijden met Kassou over de overvolle wegen, soms vierbaans zonder afscheiding, maar meestal driebaans. Inhalen doe je op de gok en het is met name oppassen op de vele tuktuks, die gewoon tussen het andere verkeer doorrijden,  vaak beladen met grote rollen gaas of tientallen flessen in een soort net.
 De komende vijf nachten slapen we in Sigirya, in The garden of Eden (dat belooft wat!) een prima uitvalsbasis om het roemrijke verleden en de mythen van Sri Lanka te verkennen... daarvoor zijn we hier!
Aangekomen in ons hotel  inspecteren we eerst het zwembad en  de wifi ( resp. 1 m diep  en alleen beschikbaar in de lobby).
Volgens de reisbeschrijving kun je hier fietsen huren en door de rijstvelden rijden... maar dat viel tegen. De fietsen waren absoluut ongeschikt en bovendien was er nowhere een rijstveld te bekennen.
We zijn toen zelf op stap gegaan voor een ommetje en kwamen uit in het achterland, waar de mooiste huizen stonden, met mega tuin en alles keurig aangeharkt. Er is hier nog groot verschil tussen arm en rijk, ook wat de gezondheidszorg betreft.
Op de terugweg stuitten we zomaar aan grote weg (tweebaans) op een aantal stalletjes, die tegen 4 uur net weer open gaan. De cola was lekker koud en de biscuitjes heerlijk tijdens onze wandeling van bijna 2 uur in de hitte (26 graden), maar droog,  dus best uit te houden.

Ze hebben bijna alles!

De elektriciteit kan nog wel een facelift gebruiken.... 

Geen opmerkingen: