woensdag 8 februari 2017

Vismarkt en nog veel meer

Na een lange nacht lekker doorslapen staan we om 8 uur klaar voor een bezoek aan de Fishmarket van Negombo. We rijden erheen met onze chauffeur, die matig Engels spreekt maar des te beter kan rijden in het chaotische verkeer. De vismarkt ligt aan een baai in de Indische oceaan en bestaat uit stalletjes waar elke dag verse vis wordt verhandeld. Van hele grote vissen tot hele kleine, met hele grote en heel veel kleine bootjes opgevist uit zee. Er is een levendige handel en het is heel leuk te zien hoe de lange sleepnetten worden geleegd en weer netjes worden opgerold voor de volgende dag. Heel veel mensen zijn  er aan het werk, rustigjes aan... geen gestress.

Vis uit het net schudden en het daarna netjes oprollen voor morgen.
 
"Droogrek "voor de netten.

 
Klaar voor verkoop.


Na de markt ontstaat er een levendige discussie tussen Dick en de chauffeur, want Dick heeft zijn zinnen gezet op een bezoek aan het "Dutch chanel"(NL kanaal) gegraven door VOC een paar eeuwen geleden. Omdat de chauffeur het niet wist (of niet snapte) en dat niet wilde toegeven werden er allerlei tuk-tuk mannetjes aangesproken en werd er eerst nog een poging gedaan ons een Hindoetempel  te laten bekijken. De aanhouder wint (weet ik immers al 54 jaar!) en uiteindelijk zaten we in een klein bootje en voeren we via het bewuste kanaal door de lagune die uitkomt in de Indische oceaan bij Negombo. Prachtige tocht, met veel vogels en allerlei kleine bootjes, vooral catamarans.
Verscholen in een eilandje in de lagune huizen een aantal apen die met de zwarte kauwen vechten om de toegeworpen resten fruit van de voorbijvarende boten zoals de onze. Fruit is er hier in overvloed, vooral bij het ontbijt, overheerlijk!
Kanaal gegraven door VOC
 
 
Om 14 uur reden we in de Honda en Kassou (chauffeur) naar een stad 15 km naar het noorden waar een batik fabriekje staat met annex mooie winkel. Daar ging ik voor de bijl voor het allermooiste tafelkleed ever, met bijbehorend 10 mooie servetjes. "Thuisgekomen" lekker zwemmen en buiten eten.
Deze dag kan niet meer stuk :-)
 
 

  .
 

Geen opmerkingen: