dinsdag 14 februari 2017

Op je mooist naar het zuiden


Dinsdag 14 februari 2017
Vandaag verlaten we Sigirya en rijden we zuidwaarts  via Matale naar Kandy,  ca. 100 km.In Matale bezoeken we een kruiden- en specerijentuin, prachtig gelegen in een park met heel veel soorten bomen en planten.
We kregen uitleg over alles wat er groeit en bloeit en wat je ermee kunt doen. De man die ons alles vertelde liet ook de afdeling Ayurveda zien, cosmetica op natuurbasis. Hij vroeg of hij mijn oude rimpeltoet mocht insmeren, dan zou ik er binnen een week 25 jaar jonger uitzien. Dat sloegen we natuurlijk niet af en uiteraard  verlieten we uiteindelijk het pand met een lekkere pot crème. You never know , hoewel…..
In Matale bezoeken we na deze uitspatting een mooie maar rommelige Hind tempel. Heel veel beeldhouwwerk, bijzonder om te zien. Binnenin gaat het leven gewoon zijn gang, met bakje bloemen langs het hokje van de heilige en dan weer aan het werk.
Hierna in een stuk door naar Kandy, waar Kassou moeite had het hotel te vinden. Kandy ligt aan een meer en daaromheen in de hoogte liggen huizen en hotels en ook een groot aantal  scholen. Na eindeloos  vragen aan tuktuk-drivers vonden we ons hotel: op een heuvel  boven de stad gelegen met onze kamer met  prachtig uitzicht op een rivier. Na de  vijf dagen in een donkere kamer in Sigirya is dit echt een verrassing!
In de namiddag nog even naar de wereldberoemde Tempel van de Tand van Boeddha, waar je weer je schoenen uit moest doen en waar ik een lap moest aanschaffen omdat shorts voor dames én heren verboden zijn. Voor zulke domme toeristen staat er een verkoper bij de poort die uniseks saris  verkoopt aan de gedupeerden. Al die mensen kom je dan binnen weer tegen met hetzelfde  onhandig omgebonden katoentje. In een goed beveiligd gedeelte in het binnenste van de tempel is een deurtje en daarachter ligt een tand van Boeddha, die bijna nooit te zien is. De datum wordt zolang mogelijk geheim gehouden, naar zeggen eens in de 5 of 10 jaar is het zover.
Het was wel de moeite waard, want je ziet naast de toeristen veel Srilankezen die vroom en rustig met kinderen en grootouders de tempel bezoeken. In een dg zag ik  dus een Hindoe en een Boeddha tempel en zoals wel vaker is de laatste ook hier rustiger en ingetogener.
Tot slot maakten we een wandeling langs het meer, met prachtige tropische begroeiing langs de kant.  Het eten 's avonds tegen 8 uur was heerlijk, lekker pittig met maar één bezwaar: ze verkopen hier geen wijn......
 
Hindoe tempel Matale
Bellen moet ook in de tempel
Tempel van  de Tand van Boeddha
Langs het water.
 
 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten