dinsdag 7 februari 2017

KLM en Negombo

Maandagmorgen 6.2.2017 : weggebracht door Lies en vertrokken vanaf Schiphol:

We zijn uitgebreid verwend met hapjes, films en oplaadpunten voor de gadgets (die het soms deden) en in 11 uur tijd met KLM naar Sri Lanka (Colombo) gevlogen. Ik ben weer helemaal bij met Soof 2, Gooische Vrouwen en Floortje Dessing. Bij aankomst was het 01.30 in de nacht en werden we met een auto naar ons hotel in Negombo gebracht. Fijne kamer mét internet.

Dinsdag 7.2.2017 na het ontbijt zijn we eerst langs het lange strand gelopen om de situatie een beetje te verkennen. Het strand ligt aan een baai en is veel minder geëxploiteerd dan bij ons. Bovendien veel zwerfvuil en natuurlijk overal mannetjes die van alles te koop aanbieden, maar niet al te hinderlijk. De mensen zijn over het algemeen heel vriendelijk en spreken altijd wel een klein beetje Engels.
De temperatuur is hoog en daar moeten we echt aan wennen. Dick kan dat beter dan ik. Gelukkig koop je op iedere hoek van een straat 1,5 l water, ook nodig voor het tandenpoetsen.
Langs de vloedlijn liggen de catamarans waarmee hier veel vis wordt gevangen.
 
 
In de middag hebben we lekker gezwommen in het minibad van ons hotel, dat we voor ons alleen hadden en 's avonds superlekker gegeten in de open lucht: voor mij allemaal vegetarisch en precies goed van scherpte gekruid. Dick at kip, zo donker als oma's haas, maar ook pittig van de kruiden. Biertje erbij, we zijn tevreden en maken er an early night van!

Geen opmerkingen: