zondag 19 februari 2017

Kijkje achter de voordeur


Zondag 19 februari 2017
Omdat we vandaag een dikke 250 km moeten afleggen naar Colombo gaan we lekker vroeg op pad.
We rijden op de rustige zondagmorgen wegen naar Galle, een oud VOC fort en annex stad. De weg gaat steeds langs de kust met overal stranden en beach-resorts. Het is eigenlijk nergens druk, maar overal wordt gebouwd aan weer grotere en hogere hotels.
In Galle lopen we een uurtje door het oude fort, dat nu een absoluut toeristisch trekpleister is. Je ziet er nog NL straatnamen, zoals bijv. Lijnbaan. Onderaan het fort op het strand wordt druk gebaad en zelfs de moslimas gaan te water. In dit gebied wonen veel moslims en dat schijnt zonder problemen te verlopen volgens onze Kassou.
Galle gaat te water op zondag

Vuurtoren van het fort van de VOC
 

Na ons uitje in Galle komt de verrassing van de dag: Kassou vraagt of we het leuk zouden vinden langs zijn ouders te gaan, want we komen er pal langs. Dat accepteerden we graag en we slaan bij Bentota af naar de kust, waar zijn ouders en broer en zussen wonen. Allemaal dicht bij elkaar buiten de stad in twee huizen met grote stukken grond eromheen en gelegen aan een zandweggetje. Ongelooflijk primitief nog allemaal.... ook niet helemaal af. We mogen de pas geboren baby zien en de vader vertelt Dick in gebrekkig Engels over zijn oogoperatie (staar). De moeder is zorgzaam en helpt 3 maanden met de baby om daarna weer naar haar eigen huis te vertrekken. We zijn er ongeveer een uur gebleven, moesten thee drinken en koek eten zittend op  een bank, terwijl de rest eromheen stond. Ondertussen stond te tv aan: cricket op een Engelse zender.
Het was roerend te zin hoe trots ze op hun zoon zijn!
 
Hierna rijden we gedeeltelijk over de enige tolweg in Sri Lanka de laatste 70 km naar Colombo, een enorme stad, waar Kassou erg lang moet zoeken naar ons hotel. Omdat Dick hier graag het museum wil zien morgen slapen we hier. De meeste reisbureaus laten Colombo links liggen en kiezen Negombo als laatste stop voor de thuisvlucht.
Maar het is de moeite waard: super chique hotel met gelukkig fijne wifi en een kamer op de 12e etage met uitzicht op zee áls het morgen helder zou zijn. Ook een business center waar ik hopelijk over een paar uur weer een gangpad-plekje voor Dick in de KLM vlucht van morgennacht kan bemachtigen.
 
 Geen opmerkingen: